Saltrostade mandlar

Mandlar

Bakgrund/idé:

Goda ”nyttiga” snacks med många fördelar. Går relativt snabbt att göra och passar utmärkt till god dryck/aptitretare. Motsvarande finns i en del butiker men kostar ofta en rejäl slant och är sällan heller lika goda. Snacksen är:

  • Energirika, med mycket protein, kalcium och enkelomättade fetter.
  • Inte lika salta som köpta mandlar/nötter.
  • Ett eventuellt alternativ för nötallergiker .

Ingredienser:

200 g sötmandel
2 1/2 dl vatten
1 msk finsalt
1 tsk vegetabilisk  olja
2 krm salt (+ salt till vatten)

Instruktioner:

1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Koka upp vatten och salt
– Ta från plattan
– Häll i mandlarna och låt dra i 5 minuter.
– Häll av innehållet i ett durkslag (så att vattnet försvinner)

3. Fördela mandlarna jämt på en bakplåt och rosta i ugnen i 10-11 minuter.
4. Ta ut mandlarna och tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt. Fördela jämnt.
– Låt svalna på plåten
– Lägg i trevlig serveringsskål. Klart att äta!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑