Bakgrund/idé:
Goda ”nyttiga” snacks med många fördelar. Går relativt snabbt att göra och passar utmärkt till god dryck/aptitretare. Motsvarande finns i en del butiker men kostar ofta en rejäl slant och är sällan heller lika goda. Snacksen är:
- Energirika, med mycket protein, kalcium och enkelomättade fetter.
- Inte lika salta som köpta mandlar/nötter.
- Ett eventuellt alternativ för nötallergiker .
Ingredienser:
200 g sötmandel
2 1/2 dl vatten
1 msk finsalt
1 tsk vegetabilisk olja
2 krm salt (+ salt till vatten)
Instruktioner:
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Koka upp vatten och salt
– Ta från plattan
– Häll i mandlarna och låt dra i 5 minuter.
– Häll av innehållet i ett durkslag (så att vattnet försvinner)
3. Fördela mandlarna jämt på en bakplåt och rosta i ugnen i 10-11 minuter.
4. Ta ut mandlarna och tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt. Fördela jämnt.
– Låt svalna på plåten
– Lägg i trevlig serveringsskål. Klart att äta!

Lämna en kommentar