Känner du dig halvambitiös men egentligen bara är sugen på en god macka? Då borde du göra dig en redig kycklingbaguette!
Ingredienser:
1 Baguette
1-2 Kycklingfiléer
Några skivor bacon (gärna rökt)
Kruksallad
Babyplommontomater
Rödlök
Kycklingmarinad
Gul curry
Mald koriander
Spiskummin
Chilipulver
Rökt paprikapulver
Sweet baby Rays barbecuesås
Salt
Kall currysås
1 burk Crème fraiche
2-3 msk Majonnäs
Gul Curry
Liten nypa salt
Svartpeppar
…eventuellt 1 tsk ättika och lite honung
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 100 grader. Det går även bra med 150 om du inte har tålamodet. =)
- Rör ihop kryddorna och barbecuesåsen massera in dem i kycklingfiléerna. Snåla inte med kryddorna! Om du inte har barbecuesås hemma så kan du använda dig av tomatpuré och lite honung istället.
- Stek kycklingfiléerna hastigt i en het stekpanna så att de får lite yta. Lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Låt dom sedan ligga i ugnen tills de har uppnått en innertemperatur på 70 grader.
- Under tiden som kycklingen står i ugnen förbereder du currysåsen. För att såsen inte ska bli stickig i smaken måste man rosta kryddorna i lite matfett. Gör detta i en kastrull på medeltemperatur. Om man tycker om en lite syrligare sås så kan man tillföra lite ättika och honung. När du har rostat kryddorna i någon minut så kan du blanda ihop curryn crème fraichen och majonnäsen och låt den kallna i kylen.
- Knaperstek bacon och låt det rinna av på lite hushållspapper.
- Skär rödlök tunt, dela tomaterna och skölj salladen.
- När kycklingen är färdig så bör den få ligga och vila i åtminstone 5 minuter för att inte all köttsaft ska rinna ut när man skär den. Skär sedan kycklingen i skivor och låt den kallna ytterligare på en tallrik i kylen.
- Nu är det dags att sätta ihop mackorna! Skär baguetten i lämpliga portionsstorlekar fyll den med allt gott.
Lycka till med att inte överfylla dom! =)
Lämna en kommentar