Ruths äppelkaka

Min mamma gjorde de allra bästa äppelkakorna. Goda, saftiga, äppliga… Och busenkla att göra:

Ingredienser:
1 ägg
2 dl socker
1 dl smält smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Skalade och skivade äpplen efter tillgång och smak.
Socker och kanel att strö över kakan.

20150927_124303

Vispa först ägg och socker poröst, tillsätt sedan det smälta smöret eller margarinet och rör om ordentligt.
20150927_124344
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt sedan det till smeten.

Skala och skiva äpplen.
20150927_124330
O
m man har mycket äpplen funkar det bra att göra denna kaka i engångsformar och frysa in.

Skopa upp smeten i smord och bröad form och täck den med äpplen. Det är meningen att den ska vara ganska fast. Välj äppelmängd efter smak och tillgång, men tänk på att mer äpplen tar längre tid i ugnen.
20150927_131550
Avsluta med att strö socker och kanel på kakan. Grädda på 175 °C i mitten av ugnen, i ca 45-55 minuter.

20150927_144410
Avnjut med en kopp kaffe och gott sällskap!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑