Het räk- och kräftpasta

IMG_5324

En av mina absoluta favoritpastarätter.

Ingredienser:

3-4msk chilisås
2-3tsk Sambal Oelek
5dl grädde (Funkar utmärkt att köra med hälften Creme Fraiche istället)
2msk tomatpure
500gr handskalade räkor
1st burk kräftstjärtar
250gr La Pasta di Aldo Pappardelle (Världens bästa pasta!)
1st liten röd chili
3st vitlökar
Svartpeppar
Basilika
Parmesanost
Vitlöksbröd

Instruktioner:

  1. Hacka lök, vitlök och chili och stek det långsamt i olivolja.
  2. Tillsätt grädde, chilisås, sambal och tomatpure och låt koka ihop.
  3. Koka upp pastavatten.
  4. Kasta i kräftorna ca 5min innan servering.
  5. Koka pastan och var noga att inte överkoka den.
  6. Häll av vattnet från pastan och blanda den med såsen samt de handskalade räkorna.
  7. Hyvla över parmesan och servera tillsammans med vitlöksbröd!
  8. Njut!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑