Lasses citronsill

citronsill
Denna sill är kanske den viktigaste rätten på julbordet. En fantastiskt enkel, god och fräsch citronsill. Originalreceptet kommer från Lasses f.d. kollega Lilian men är anpassat för att vara lite syrligare.

Ingredienser:

6 sillfiléer (två burkar)
6-8 citroner
2 dl socker
1-2 dl vatten
Dill
Skivad gul lök
Grovstött kryddpeppar
2 små morötter
1 liten purjolök.

Instruktioner:

Skär sillen i bitar (jag brukar klippa). Skiva lök och morot i tunna skivor. Strimla purjon. Plocka dillen.

Lägg i olika små djuptallrikar. Detta ska varvas i lämpliga burkar. Pressa citronerna och rör ihop med vatten och socker. (I originalreceptet var det mer socker. Jag har minskat och ökat antalet citroner.)

Häll över lagen när burkarna är fyllda. Låt stå i kylskåp minst två dygn innan ni ska äta. Rör gärna på burkarna då och då.

Det här blir alltså ganska mycket. Jag har dubblat det ursprungliga receptet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑