Tunnbrödsrullar med rostbiff och pepparrotscrème

tunnbröd

Ibland behövs inget annat än en riktigt god macka för att höja dagen! En personlig favorit är att då göra tunnbrödsrullar med rostbiff och en fräsch, hemmagjord pepparrotscrème. Kanske inte det mest nyskapande, men enkelt och ack så gott! (om man får säga det själv)

Ingredienser:

5 stycken tunnbröd
Smör
10 skivor grillad rostbiff (ungefär 1,5hg)
1 kruksallad
1/2 rödlök

Pepparrotscrèmen:

2 dl crème fraiche
2-3 msk majonnäs
Färsk pepparrot efter smak
Saften från en halv citron
En nypa salt
Svartpeppar

Bra att ha:

Ett zestjärn

Gör så här:

Då det rör sig om mackor så är inte proceduren särskilt avancerad, men några saker kan vara bra att tänka på.

  1. Skala en pepparrot och riv några cm av den så fint som möjligt. Använd gärna ett zestjärn.
  2. Blanda pepparroten med crèmens övriga ingredienser och smaka av. Den får gärna vara ganska så smakrik och rivig.
  3. Smöra mackorna och lägg på sallad, rostbiff och tunt skivad rödlök.
  4. Sprid ut crèmen jämt över ingredienserna. Tänk på att inte lägga crèmen direkt på brödet för att inte göra det saggigt.
  5. Rulla ihop och njut!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑