Fransk potatissallad

IMG_0952Efter ett långt uppehåll börjar det nu vara hög tid att lägga upp ett nytt recept! Sist lade jag upp en klassisk potatissallad, så varför inte sluta cirkeln med en potatissallad i en annan variant? Fransk potatissallad utmärker sig genom att vara fri från mejeriprodukter och majonnäs. Istället är den baserad på olja, vinäger och mängder av örter. Denna variant tillagade jag inför Valborgsmässoafton och den serverades tillsammans med grillad secreto iberico, aioli och vit sparris. Friskt och fräscht!

 

Ingredienser:

1kg små färskpotatisar
Cornichoner
Kapris
1 Schalottenlök
Ramslök (kan bytas ut mot gräslök eller salladslök)
Färsk mejram
Färsk oregano
Vitvinsvinäger
God olivolja
1msk dijonsenap
En gnutta honung
Salt och peppar

 

Gör så här:

1. Koka färskpotatisen försiktigt. Hacka kryddorna och ramslöken under tiden.

2. Dela eventuellt färskpotatisarna. Blanda sedan potatisen och kryddorna medan potatisarna fortfarande är varma, då ramslöken smakar mindre pepprigt när den har fåttlite värme.

3. Tillsätt olja, vinäger, honung och dijonsenap efter smak och tycke. Hacka schalottenlöken och lägg i den tillsammans med cornichonerna och kaprisen.

4. Smaka av med salt och peppar! Potatissalladen är lika god kall som ljummen.

 

Bon appétit! =)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑