Dessa baconlindade lökar fyllda med köttfärs kan ätas både varma och kalla. Smidig utflyktsmat eller som en rätt på julbordet. Äter man den kall kan man ev. öka mängden chili för att ge den lite sting.
ingredienser:
6 st lökar (gul)
ca 800 g köttfärs
ca 500 g färska champinjoner
ca 60 g persilja
2 msk chilisås
1 msk worcestershire-sås
2 msk japansk soja
3 paket bacon
2 msk ströbröd
Gör så här:
1: Skär lökarna på mitten och skala av de största halvorna (antal varierar av lökens storlek)
2:hacka resten av löken, blanda ihop med persilja, köttfärs ochhackade champinjoner.
3: Tillsätt chilisås, worcestershiresås och, när allt är väl blandat, ströbröd.
4: Fyll skalen med blandningen och lägg dem mot varandra. Rulla runt bacon och fäst med tandpetare
Värm i ugnen på ca 200 C ungefär 40 min beroende på storlek.




Lämna en kommentar