En dubbel saffransdröm – pannacotta med saffransbröd. Rakt av magisk.
Ingredienser (4 pers)
- 2 gelatinblad/vegogel
- 5 dl vispgrädde
- 1 paket saffran (à 1/2 g). Ta gärna mer än mindre.
- 1/2 dl socker
- 1-2 tsk vaniljsocker
- Saffransbröd (längd eller lussebulle funkar)
- Fruktströssel
- Sylt – granatäpple/hallon
Gör såhär
- Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter, eller koka upp vegogelen.
- Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
- Lägg ner gelatinet/vegogelet i gräddblandningen så att de smälter. Smaka av vätskan och tillsätt vaniljsockret och saffran efter tycke.

- Preppa glasen med strössel, saffransbrödet och sylt.
- Häll blandningen i glasen när den svalnat lite.
- Låt stå i kyl minst tre timmar, eller över natten.
- Garnera med exempelvis granatäpple, passionsfrukt och sylt.



Lämna en kommentar