Pannacotta med saffransbröd

En dubbel saffransdröm – pannacotta med saffransbröd. Rakt av magisk.

Ingredienser (4 pers)

  • 2 gelatinblad/vegogel
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g). Ta gärna mer än mindre.
  • 1/2 dl socker
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • Saffransbröd (längd eller lussebulle funkar)
  • Fruktströssel
  • Sylt – granatäpple/hallon

Gör såhär

  • Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter, eller koka upp vegogelen.
  • Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  • Lägg ner gelatinet/vegogelet i gräddblandningen så att de smälter. Smaka av vätskan och tillsätt vaniljsockret och saffran efter tycke.

IMG_9292

  • Preppa glasen med strössel, saffransbrödet och sylt.

  • Häll blandningen i glasen när den svalnat lite.
  • Låt stå i kyl minst tre timmar, eller över natten.

  • Garnera med exempelvis granatäpple, passionsfrukt och sylt.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑